Poperinge Bierfestival

Zaal MAEKE BLYDE

met gezellig bierdorp


In samenwerking met:23ste Poperinge BierfestivalOp zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018 organiseert Bierclub Poperinge ism Stad en Toerisme Poperinge het 23ste Poperinge Bierfestival.

Internationaal

Het festival wordt reeds jaren geroemd als "Het gezelligste bierfestival van 't land" in binnen- en buitenland, en had vorig jaar meer dan 2.500 bezoekers uit België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Denemarken, Spanje, Italië, Bulgarije, Zweden en USA.

Met ruime persaandacht in België, Engeland en Frankrijk mogen we zonder twijfel spreken van een bierfestival met internationale uitstraling!

25 brouwers - 100 bieren

Het wordt een unieke tweedaagse waar een selectie schitterende bieren door een 25-tal brouwers zelf gepresenteerd en geschonken zullen worden. Ze geven de bezoeker uiteraard met plezier een woordje uitleg bij hun traditionele bieren én hun primeurs.

Inderdaad, Poperinge Bierfestival kan steeds uitpakken met een paar totaal nieuwe bieren die de brouwers met de gepaste trots aan het publiek presenteren: een absolute must voor de echte bierliefhebber!

Traditiegetrouw zijn er ook tal van "proef"- brouwsels en "speciale" bieren te ontdekken...

Locatie

Het Poperinge Bierfestival gaat door in de ruime Maeke Blydezaal in het centrum van Poperinge. Er wordt een gezellig bierdorp gebouwd inclusief houten vloer, ruim degustatieterras en een luifel met sfeervolle verlichting.

Een grote bar voor frisdranken en catering en een aparte vestiaire moeten het bezoek aan het festival tenslotte zo aangenaam mogelijk maken.

Muziek

Voor de muzikale omlijsting zorgen The MG's Brothers. Een rasechte live-band die z'n strepen ruimschoots verdiend heeft en ongetwijfeld zal zorgen voor de gepaste ambiance en sfeer.

Voor deze 23ste editie brengen ze niemand minder dan "Blue Jerry" mee, de gitarist van Will Tura.