Poperinge Bierfestival

26 & 27 oktober 2024

27 jaar Poperinge bierfestival 

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2024 organiseert Bierclub Poperinge ism Stad Poperinge het 27ste Poperinge Bierfestival - met een mooie deelname van brouwerijen uit binnen- en buitenland. Laat je verleiden door een schitterende selectie traditionele en nieuwe  bieren. Laat jullie ook verrassen door de primeurs die ieder jaar op het festival geschonken worden.... 

Internationaal

Het festival wordt reeds jaren geroemd als "Het gezelligste bierfestival van 't land" in binnen- en buitenland, en had de vorige jaren meer dan 1.800 bezoekers uit België, Engeland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Duitsland, Estland, Costa Rica, Italië, Japan, Polen, Roemenië en Noorwegen. Met ruime persaandacht in België, Engeland en Frankrijk mogen we zonder twijfel spreken van een bierfestival met internationale uitstraling.

De succesformule: 25 brouwers en 125 bieren

Het wordt een unieke tweedaagse waar een selectie schitterende bieren door een 25-tal brouwers zelf gepresenteerd en geschonken zullen worden. Ze geven de bezoeker uiteraard met plezier een woordje uitleg bij hun traditionele bieren én hun primeurs.

Inderdaad, Poperinge Bierfestival kan steeds uitpakken met een paar nieuwe bieren en primeurs die de brouwers met de gepaste trots aan het publiek presenteren: een absolute must voor de echte bierliefhebber!Organisatie

De organisatie van het Poperinge Bierfestival ligt in de handen van Bierclub Poperinge ism Stad Poperinge. De club, opgericht in 1996, heeft voldoende ervaring en contacten om er ieder jaar een verrassend bierfestival van te maken, zowel voor de echte bierliefhebber als voor iedereen die van een gezonde ambiance houdt én een hart voor de belgische bier- en hopcultuur heeft.


Van links naar rechts: Filip Lebbe, Frank Maekelberg, Guy Osteux, Edwin Ghequire, Peter Allemeersch, Bruno JacquesHet bestuur van Bierclub Poperinge, Burgemeester Christophe Dejaegher, de schepenen van Stad Poperinge en de Hopkoningin & eredames

Bierclub Poperinge

Bierclub Poperinge is opgericht in 1996. De club telt momenteel 30 leden en komt maandelijks samen om nieuwe bieren te proeven. De thema's voor vergaderingen zijn vrij uiteenlopend, maar de rode draad blijft bier. Bierclub Poperinge is sinds 1996 organisator van Poperinge Bierfestival.

Hop & Hoppescheuten

Hop is een onmisbaar ingrediënt van bier. Ze vormt een natuurlijk bewaarmiddel. Bovendien zorgt hop voor schuim- stabiliteit, een verfijnde smaak en een hoppig aroma. Maar wist je ook dat ze de scheuten van de hop culinair verwerken? 

www.toerismepoperinge.be

Hopmuseum

Plan ook zeker een bezoekje aan Het Hopmuseum. Daar verneem je alles over de hopteelt de voorbije eeuwen, over de manier waarop de moderne landbouwer omgaat met die plant, alsook de ver-werking van hop in bier, cosmetica, enz.

www.hopmuseum.be

Poperinge Bierfestival

Contact: Guy Osteux

Oostlaan 18 - bus A2, 8970 Poperinge

T 057 36 08 93  -  M 0494 32 68 60

info@poperingebierfestival.be

Toerisme Poperinge

Grote Markt 1, 8970 Poperinge

T 057 34 66 76

toerisme@poperinge.be

www.toerismepoperinge.be

©2023 Poperinge Bierfestivalwww.pigsinspace.eu - brand studio